Cum sa refuzi un loc de munca   
Categoria Tips & Tricks

Tips & Tricks

Nota: 2.3/5 (177 voturi)

      

Multe persoane care se afla in cautarea unui job, si nu au totusi experienta necesara, sau poate ca nu au deloc, se simt norocoase sa primeasca, cam orice li se ofera. Dar, chiar daca salariul nu este cel asteptat, locatia nu este convenabila sau pur si simplu job-ul nu ti se potriveste, cateodata chiar trebuie sa spui: Nu, mersi.
In cautarea obositoare pentru un job, e mult mai tentant sa refuzi o oferta verbal, si sa sari peste partea cu scrisoarea, dar este mult mai profesional sa scrii aceea scrisoare pentru a refuza oferta. Nu uita de aceste patru sfaturi cand alcatuiesti scrisoarea:

Fii prompt.

De indata ce te-ai hotarat, suna manager-ul firmei care se ocupa de angajari si scrie scrisoarea prin care refuzi oferta propusa de ei.

Fii politicos.

Scrisoarea ta ar trebui sa fie profesionala si politicoasa. Poate ca acum vrei sa refuzi acest post, dar mai tarziu, nu te-ar deranja sa te ia in considerare si pentru alte oportunitati de job-uri. Unele persoane aflate in cautarea unui job, se folosesc de aproape orice imprejurare pentru a-si creea legaturi ; nu e un lucru rau sau negandit, asa ca multumeste fiecarei persoane care te-a intervievat si ureaza-le atat lor cat si companiei lor, mult succes.

Fii diplomatic.

Daca ai primit o alta oferta mai generoasa, evita sa mentionezi detalii despre locul de munca pe care il accepti. Lasa manager-ul care s-a ocupat de angajari, sa creada ca ai fost impresionat de companie si ca te-ai gandit cu atentie la propunerea lor, dar accepti o pozitie care se potriveste mai bine intereselor tale de cariera.

Fii concis.

Aceasta scrisoare nu este locul in care sa te mandresti cu realizarile carierei tale. Compania este deja constienta de valoarea ta, asa ca ai grija ca scrisoarea ta sa fie simpla si draguta.

Exemplu:

Ionescu Carmen
Manager
Compania X
Str. Republicii, nr. 312
Brasov, 481157

Doamna Ionescu ,

Va multumesc foarte mult pentru postul de assistant manager pe care mi l-ati oferit. Dupa o perioada de analiza foarte atenta am hotarat ca trebuie sa refuz propunerea dumneavoastra. Desi ati fost extrem de incurajatoare in sublinierea unei ocazii de promovare in cadrul Companiei X, am acceptat o alta oportunitate care e mult mai apropiata de aptitudinile mele si de linia pe care am propus-o carierei mele.
Mi-a facut o adevarata placere sa va cunosc atat pe dumneavoasta cat si pe restul ehipei. Ati fost cat se poate de amabili si binevoitori pe parcursul interviului, si nu pot decat sa imi doresc ca circumstantele sa fi fost diferite, astfel incat sa fi putut accepta oferta dumneavoastra.

Mult succes in continuare,

Cu stima,
Tudor Cristian

Adauga un comentariu
Trebuie sa fiti logat pentru a comenta

Din categoria Tips & Tricks

Tips & TricksCe sa intrebi la un targ de job-uri

Ai asteptat la coada, te-ai apropiat de un recrutator, ti-ai prezentat CV-ul si te-ai prezentat intr-un mod convingator si comunicativ ca si un angajat perfect pentru comania X. Apoi recrutatorul iti pune o intrebare spinoasa: `Ai vreo intrebare ...
Tips & TricksCele mai bine platite job-uri

1. IT. 2. industria bancara. 3. joburile de sales, vanzari. 4. joburile in telecomunicatii. 5. inginerii foarte specializati. 6. oamenii de marketing cu experie ...
Tips & TricksCum sa combini cariera cu familia

- Nu aduce problemele de acasa la servici, si problemele de la locul de munca acasa; - In programul de munca, concentreaza-te doar pe responsabilitatile jobului; - Nu lua lucruri legate de servici de facut acasa; - Macar o zi intreaga pe sap ...
Tips & TricksIn ce parte a tarii sunt cele mai bine platite job-uri

Cele mai bine platite locuri de munca in acest moment sunt in: ...
Tips & TricksCum sa gasesti echilibru intre servici si familie

- A cui cariera este pe primul plan a ta sau a partenerului. - Cat de mult trebuie sa iti sacrifici cariera pentru familie si c ...
Tips & TricksDespre viitor

Ce anume cauti la job-ul viitor? Ce este important pentru tine? Care este tetul tau pentru urmatorii 5/10 ani? Cum iti planuiesti sa-ti atingi telul? Care sunt cererile tale salariale ...


Cele mai citite articole
Despre tineDespre tine
Cum sa faci un CV de prima clasaCum sa faci un CV de prima clasa
Despre experienta profesionalaDespre experienta profesionala
Despre viitorDespre viitor
Cum sa refuzi un loc de muncaCum sa refuzi un loc de munca


Intrebari pe interview.ro
CV World
In categoria Intrebari despre CV
1 raspunsuri
Salariu pe cartea de munca la 6 ore
In categoria Intrebari despre cartea de munca
1 raspunsuri
Scrisoarea de intentie
In categoria Intrebari despre CV
0 raspunsuri | Fii primul care raspunde
Angajari la Vodafone
In categoria Intrebari despre companii
2 raspunsuri
Salarii in marketing la Softwin
In categoria Intrebari despre salarii
0 raspunsuri | Fii primul care raspunde@2011 All rights reserved.
Contact | Termeni si conditii